De voordelen voor de manager

Statistieken Skibook Managers 2021
Cursisten

SkiBook geeft skischolen de mogelijkheid om alle cursistgegevens van het huidige boekingsprogramma over te zetten naar SkiBook. Op deze manier hoeven uw cursisten niet handmatig worden overgezet.
Als SkiBook naar wens is ingevuld, worden de huidige cursisten met een email vanuit SkiBook aangeschreven met daarin hun gebruikersnaam en tijdelijke wachtwoord.

Planning

De planning is het kloppend hart van SkiBook. Hierin zet je als skischool alle lessen die je wilt dat er geboekt kunnen gaan worden. In de planning ziet u om welke discipline het gaat, welke leraar er staat ingepland, hoeveel cursisten, het niveau en leeftijd en of de cursist nog een betaling heeft open staan.
SkiBook houdt rekening met verschil in disciplines, leeftijd en niveau.
Voorbeeld: Er zijn 6 plekken in een kinderles skiën voor leeftijdscategorie 5 tot en met 8 jaar. Online hebben zelf 2 beginners van 6 en 8 jaar ingeboekt. SkiBook geeft nu nog 4 plekken vrij voor beginners. Zodra er een kind inboekt met niveau basic, geeft SkiBook 1 plek vrij voor beginners en twee plekken vrij voor basic. Er worden altijd groepjes van drie gemaakt.
Op deze manier voorkom je dat cursisten staan ingedeeld bij een verkeerd niveau, leeftijd en discipline.
Voor elke skischool zijn de niveau combinaties, aantal plekken per les en de groepsgrootte aan te passen.

Algemeen aanbod

Het algemeen aanbod geeft een overzicht van de beschikbare plaatsen in een bepaalde periode voor een bepaalde leeftijdscategorie. Het algemeen aanbod laat duidelijk zien welke uren er in de planning wel en niet beschikbaar moeten zijn voor cursisten. Het geeft een overzicht of er nog plaatsen bij moeten komen in de planning of juist minder aanbod voor de cursist om uit te kiezen. Op basis van het algemeen aanbod kan bepaald worden welke uren online voor boekingen beschikbaar zijn en welke uren nog even achter de hand worden gehouden.

Account

Iedere gebruiker heeft in SkiBook een eigen account. Cursisten die nieuw zijn bij uw skischool maken zelf een account aan, boeken een les in en betalen direct online. Dit is zonder tussenkomst van een medewerker van de skischool en scheelt aanzienlijk veel tijd.

Naast de cursisten hebben ook de medewerkers en de leraren een SkiBook account. U als manager kan aan deze verschillende gebruikersgroepen rechten toekennen. Op deze manier heeft u controle over medewerkers die bepaalde handelingen wel en niet kunnen uitvoeren.

Ook heeft SkiBook de mogelijkheid om verschillende accounts aan elkaar te koppelen. Voorbeeld: een moeder wil samen met haar man en drie kinderen lessen boeken bij uw skischool. Ieder lid van het gezin heeft een eigen account, echter worden deze accounts aan het account van moeder gekoppeld zodat zij voor haar hele gezin lessen kan boeken zonder uit te loggen en te wisselen van gebruikersnaam en wachtwoord.

Aanpasbaar

SkiBook is naar wens in te richten, zodat dit aansluit bij de werkwijze van uw skischool. Mede door de input van de aangesloten skischolen wordt SkiBook continu verbeterd en doorontwikkeld.
Bij het gebruiken van SkiBook ontvangt u een overzichtelijk stappenplan met stap voor stap video’s om SkiBook naar uw wens in te vullen. Binnen korte tijd heeft u uw planning op orde en kunnen uw cursisten online hun lessen boeken.

Mailings

Communicatie met uw cursisten is belangrijk. SkiBook geeft u de mogelijkheid om vanuit de mailingmodule nieuwsbrieven, direct mailing, boekingbevestigingen en klantgerichte email te versturen. SkiBook houdt in het account van de cursist de mailinggeschiedenis bij. U kunt altijd en gemakkelijk de gestuurde emails naar uw cursisten terugvinden.

Logboek

Doordat elke cursist, medewerker en leraar zijn of haar eigen account heeft, kunt u als manager altijd terugzoeken welke wijzigingen er door wie en wanneer zijn doorgevoerd. Dit vergroot het overzicht binnen uw skischool.

Betaalmodule

Ervaar het gemak van direct betalingen ontvangen na een boeking met Ideal en Paypal. Nieuwe cursisten maken zelf een account aan, boeken een les in en betalen direct online. De betalingsgeschiedenis is in het account van de cursist terug te vinden.

Incasso

Gemakkelijk in één keer incasseren. Altijd een duidelijk overzicht van de lopende en afgeronde incasso’s.

Winkelverkoop

In SkiBook voert u uw barverkopen en winkelverkopen in. Aan het einde van de dag maakt u in SkiBook een kasboek op. In één oogopslag ziet u of er kasverschillen zijn.

Back-up

Van al uw bestanden, wijzigingen en instellingen wordt door SkiBook dagelijks een back-up gemaakt.